Suncane naocare napravite dobar izbor

Proleće ove godine stiže malo ranije, napolju je sve toplije, ali i Sunce je jače za ovo doba godine, pa već počinje da smeta. Zato je vreme da potegnemo svoje suncane naocare, koje su ujedno i modni dodatak ali i neophodne u zaštiti naših očiju. Suncane naocare imaju dosta funkcija, ukras, ili zamena za rajf na kosi, ali moramo obratiti pažnju šta kupujemo!

Kako izrabrati suncane naocare

Jedno od zlatnih pravila je bolje nositi kvalitetne naočare i imati jedne ali kvalitetne, nego mnogo više nekvalittenih koje nemaju zađtitu od UV zračenja i kao takve štete samo vašim očima. Znači bolje je ne nositi takve naočere, imaćete manje štete.

Ovo je veoma važno kada kupujte suncane naocare za decu, jer njima pre svega hoćemo da zaštitimo njihove male okice.

Naocare za sunce moraju imati sertifikat

Sve naočare za sunce koje kupujete moraju imati sertifikate o zaštiti od UVA, UVB i UVC zraka. Jedna napomena za zenske naocare za sunce, ne morate da puknete puno novca za njiih, jer ni kada ih platite 200 ili 300 eura isti kvalitet stakla je i na onim jeftinijim (proizvodi ih ista fabrika stakla) samo plaćate dodatni novac na poznati brend. Čuvajte se fejk naočara koje su sve bolje u kopiranju orginala, već smo rekli da je bolje imati jedne kvalitetne naočare, nego 10 sumnjivog kvaliteta, i da na taj način ozbiljno ugrožavate svoj vid.

Jedna od grešaka je skudanje naocara za sunce na plaži, jer se plašite da će vam ostati beli trag od njih na licu, čuvajte svoje oči jer je UV zračenje na plaži najjače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *